preskoči na sadržaj
Vijesti

Stručni posjet pivnici Medvedgrad

Učenici 3.d, razreda, smjera prehrambeni tehničar, posjetili su pogone pivovare Medvedgrad u Zagrebu. U pratnji učenika bili sunjihovi profesori Ivančica Ivanić, dipl.ing. i Ivo Jelečević, dipl.ing. Učenici su imali priliku razgledati proces proizvodnje piva od kuhanja slada i hmelja, preko fermentacije, sedimentacije, pasterizacije pa sve do punjenja piva u boce. 


Sve etape u proizvodnom procesu proizvodnje piva temeljito i stručno približio je glavni tehnolog proizvodnje Božidar Kostanjčar, dipl.ing. biotehnologije.

Proizvodnja svijetlog i tamnog piva, oprema koja se koristi u proizvodnji, kako se dobiva bezalkoholno pivo te kako dobiti pivo s više ili manje pjene ili pivo s više ili manje ugljikovog dioksida i još puno toga, više nije nepoznanica. Nakon obilaska pogona domaćini su nam organizirali degustaciju nefiltriranog, pasteriziranog, tamnog piva.

Tekst priredio: Ivo Jelečević,dipl.ing.



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Kristina Andlar   datum: 24. 2. 2017.




preskoči na navigaciju