preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
BOOKsa

Engleski jezik

Hrvatski jezik
 • Calcor 0.2

Geografija

Fizika
 • Phun
 • Povijest fizike

Povijest

CARNet

Samo DOBRE vijesti

Životinje

Dobro je činiti dobro

Tražilica
Vijesti

PROJEKT: "Budućnost Europe: Europska godina mladih"


U petak 11.03.2022. su naša mlada ambasadorica EP-a Iva Šimić i profesorica Ozana Krovinović Šalić sudjelovale na inicijalnom sastanku za projekt "Budućnost Europe: Europska godina mladih" u hotelu Sheraton u Zagrebu. Ovime se naša škola s još 9 škola iz Hrvatske i službeno uključila u projekt koji vodi hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Predrag Fred Matić.

Cilj projekta je mladima iz Hrvatske dati glas na europskoj i nacionalnoj razini te ih uključiti u proces donošenja odluka. Svaka škola dobila je svoju temu na kojoj će raditi radna skupina sastavljena od mladih ambasadora. Naša Iva izvukla je temu Političko sudjelovanje mladih, a na izradi prijedloga i rješenja radit će učenice Iva Šimić, Nika Vujasić, Marta Bjelopavlović, Tara Kokan i Katarina Širić.
Dokument koji će nastati u suradnji s ostalim školama uključenima u projekt, zastupnik Matić zagovarat će u Europskom parlamentu kao svojevrsnu mapu temeljnih problema, rizika, potencijala i rješenja u području politika za mlade.
Više o projektu možete pročitati na poveznici: https://www.srednja.hr/novosti/tisuce-hrvatskih-ucenika-moci-ce-europskoj-uniji-reci-kako-rijesiti-kljucne-probleme-mladih-evo-kako/Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 14. 3. 2022.
preskoči na navigaciju