2020-03-09 13:33:18

Posjetili smo Zavod za mikrobiologiju i zarazne bolesti s klinikom Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

U petak 28. veljače 2020. godine učenici 3.c razreda Srednje škole Petrinja, smjer veterinarski tehničar, u pratnji nastavnica Donate Bučar, dr. med. vet. i Marinele Tadić, prof., dr. med. vet., posjetili su Zavod za mikrobiologiju i zarazne bolesti s klinikom Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Učenike je dočekao prodekan za kadrovske resurse, organizaciju i upravljanje prof. dr. sc. Ljubo Barbić.

U sklopu izvanučioničke nastave učenicima je asistentica Iva Zečević, dr. med. vet., održala predavanje pod nazivom "Bolest mačjeg ogreba" te im pokazala Kliniku Zavoda i upoznala ih s radom iste.

Učenici su također razgledali i laboratorije Zavoda. S radom Virusološkog laboratorija, u sklopu kojeg je i Laboratorij za virusni arteritis konja (ARTERlab), upoznala ih je dr. sc. Snježana Kovač. Predstojnik Zavoda prof. dr. sc. Zoran Milas upoznao ih je s radom Laboratorija za infektivnu anemiju kopitara, a potom ih je, zajedno s dr. sc. Vesnom Mojčec Perko, upoznao s radom Laboratorija za leptospire. S radom Bakteriološkog laboratorija upoznala ih je doc. dr. sc. Selma Pintarić, a s radom Mikološkog laboratorija prof. dr. sc. Ljiljana Pinter.

Nova saznanja učenici će koristiti u daljnjem radu na projektu.

 


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
   
 
 
 
   
 
     

 


 

                                                    Marinela Tadić, prof., dr. med. vet.

 

 

 

 

 


Srednja škola Petrinja