preskoči na sadržaj
Programi

VETERINARSKI TEHNIČAR


U procesu rada se najčešće poslovi preventive zaraznih i invazicijskih bolesti, pomaganje veterinaru pri zahvatima na životinjama, pripremanja, čuvanja i održavanje instrumenata i pribora za rad, davanje lijekova životinjama pod nadzorom i prema uputi, veterinara, cijepljenja životinja, kastracija odojaka, obavljanja jednostavnijih i rutinskih dijagnostičkih postupaka, pomaganja pri porođaju, povijanja rana, potkivanja životinja, vođenja administrativnih poslova te zadaću u svezi osiguravanjem stoke.

Čovjek koji se bavi takvim poslovima mora voljeti rad sa životinjama, biti psihofizički sposoban za obavljanje poslova vezanim uz njih i imati moć zapažanja promjena na životinjama.

Nakon položenog završnog ispita učenik se može zaposliti kao pomoćnik veterinara u stočarskoj proizvodnji, može raditi na farmama domaćih životinja i divljači, u ribnjačarstvu, pčelarstvu, prehrambenoj industriji, te veterinarskim laboratorijima.

Nakon položenih ispita državne mature veterinatski tehničar može nastaviti daljnje obrazovanje na nekom od srodnih i drugih fakulteta, koji će mu otvoriti nove životne mogućnosti.


Priloženi dokumenti:
Veterinarski_tehnicar.pdf (720.06 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragana Jurčević-Vukšić   datum: 10. 6. 2010.
preskoči na navigaciju